Odaberite najbolje rješenje za Vašu radio postaju

Informacije :


098-680-847


IZBORNIK

Novosti
Preporučeni hardverski sustav
Ostale informacije i cijene
Dodatni materijali

 

KORISNICI

Radio Međimurje, Kotoriba
Radio DONAT FM, Zadar
Radio 5+ Zagreb
Radio Marija, Zagreb
Radio Eurostar, Umag
KATV Dugave, Zagreb
Radio Stella Maris, Umag
Radio Ivanec, Ivanec
Radio Donji Miholjac
Radio Novi Marof
Radio ZONA, Buzet
Radio Labin
Radio Maestral, Pula
Radio Zlatar, Zlatar
Radio "Srce lijepe naše"

Radio Marija, Vojvodina
Radio Kumanovo, MK
Radio HERZ, Austrija

DISTRIBUTERI

Inter-biz

ZANIMLJIVOSTI

Nagrade


HARDVER

Sustav za automatizaciju izvođenja radijskog programa Radio Magic izveden je za PC platformu, uz korištenje operativnog sustava Microsoft Windows 2000/XP. Ovisno o zahtjevima Vaše radio postaje mijenjaju se i zahtjevi na hardverski sustav koji se postavlja.

Osnovna koncepcija sustava bazira se na korištenju dva računala, uz točno definiranu podjelu posla među njima. Jedno računalo koristi za izvođenje samog programa postavlja se u režiju. Drugo računalo se koristi za pripreme programa, digitalizaciju i snimanje zvučnih zapisa, ažuriranje baza podataka i ostale poslove. Računala su umrežena Fast Ethernet (100Mbit/s) mrežom, a isto tako je računalo za pripreme dalje umreženo sa preostalim računalima na radijskoj postaji, a postoji i veza na Internet pomoću modema, ISDN-a ili ADSL-a.

Sa punom funkcionalnošću sustav se može koristiti i na samo jednom računalu koje će tada obavljati sve poslove vezane uz izvođenje radijskog programa. Takvo rješenje je ekonomski prihvatljivo i za najmanje radio postaje, a nudi potpunu funkcionalnost sustava !!!

Isto tako, veće radio postaje mogu koristiti i veći broj računala, a moguće je i postavljanje datotečnog poslužitelja koji sam preuzima posao rada sa glazbenim zapisima.

Snaga računala nije kritičan faktor, te bilo koje PC računalo je zadovoljavajuće po pitanju performansi. Bitan faktor je pouzdanost, stoga se preporuča kupnja kvalitetnog računala koje je namijenjeno za 24 satni rad. Drugi bitan faktor je kapacitet diskovnog prostora. Kapacitet diskova određuje se ovisno o Vašim zahtjevima - broju pjesama i ostalih sadržaja koje želite imati u svakom trenutku spremne za izvođenje. U donjoj tablici dan je pregled korištenja tvrdih diskova ovisno o broju pjesama.

Broj pjesama
Kapacitet diskova (GB)
25000 100
50000 200
75000 300

Mnogim radio postajama biti će zanimljiva mogućnost našeg sustava u izvođenju tzv. one-man radio programa. Naime, za kvalitetno funkcioniranje i izvođenje programa dovoljan je jedan jedini korisnik koji cjelokupnim izvođenjem upravlja računalom u režiji. Nekim radio postajama će stoga biti interesantno i korištenje touch-screen monitora na glavnom računalu - računalu u režiji. Time se voditelju, koji možda nije upoznat sa standardnim načinom rada na računalu, omogućava upravljanje programom jednostavnim dodirima prstiju po monitoru, što olakšava dodatno sučelje programa specijalno izrađeno za korištenje na touch-screen monitorima. 

Dodatna mogućnost, koja može uvelike olakšati rad sa sustavom, a i eliminirati potrebu za nabavkom touch-screen monitore, jer korištenje posebnih tipkovnica za pokretanje najčešće korištenih funkcija programa jednim pritiskom na tipke. Cijena takvih tipkovnica se kreće od 100 EUR, što je mnogo prihvatljivije od touch-screen monitora. Za dodatne informacije pošaljite e-mail.

 

 

 

 

 

downer.gif (3800 bytes)

Preporuča se korištenje rezolucije 1024x768 i upotreba MS IE 5

Pošalji e-mail